Čas plynie neúprosne rýchlo a vyzerá to tak, ako by sa nedal zastaviť. Dokážeme si však udržať náš mladý výzor a zbaviť sa nechcených vrások. Ako na to? Prečítajte si text nižšie a zistite, aký druh kozmetiky by ste mali používať, a ktoré ošetrenie by bolo pre váš typ pleti najlepšie.

Z čoho vznikajú vrásky?

Výskyt vrások na našej pokožke patrí k prirodzeným procesom. Avšak niekedy, hoci si toho nie sme vôbec vedomí, sme tí, ktorí najviac ubližujú svojej pokožke a prispievajú k vzniku jemných rýh, vrások a iných známok starnutia. Celkove sú vrásky výsledkom nesprávnej výživy a nedostatku ochrany tváre a tela. Nízke hladiny vody v tele, nedostatok vitamínov a minerálov, povzbudzujúce prostriedky a nezdravý životný štýl sú hlavnými dôvodmi úpadku stavu pokožky. Vrásky a strata farby pokožky (ďalší príznak starnutia) sa objavujú v dôsledku intenzívneho slnečného žiarenia, požívania alkoholu, fajčeniu cigariet, stresu a nedostatku spánku. Všetky tieto faktory oslabujú kolagénové vlákna, spôsobujú zmenu formy tváre a objavovanie sa jemných rýh na pokožke, ktoré sa postupom času prehĺbia na – vrásky.

Ako bojovať proti vráskam?

Je všeobecne známe, že prevencia problému je lepšia než náprava. Práve preto by ste sa mali o seba starať už dnes. Pokožka začína starnúť asi okolo 30-tich rokoch života. V tom veku ju môžeme nazývať zrelou pokožkou. Pre tento typ pleti sú charakteristické stále sa znižujúce hladiny hydratácie, jemné ryhy a pehy. Ba čo viac, pleť môže byť suchá, mdlá a vyčerpaná. Našťastie pre nás však existujú spôsoby, ktoré vám pomôžu si zachovať mladší a krajší výzor. S vráskami môžete bojovať doma, tak ako v salóne krásy.

Doma by ste mali pravidelne používať kozmetiku určenú pre zrelú pleť s prvými príznakmi stárnutia. Je dôležité, aby tieto produkty obsahovali okrem iného: Vitamín E, Koenzým Q10, kozmetické oleje, kolagén a elastín. Veľmi dôležitou súčasťou každodennej starostlivosti je píling. Odlupovanie epidermy obnovuje mladšiu a zdravšiu pokožku, pomáha sa zbaviť diskolorácii, jemných rýh a iných nedostatkov. Nezabúdajte na masky na tvár a krémy proti starnutiu, ktoré vám pomáhajú v boji proti vráskam.
Čo ešte môžete urobiť pre vašu pleť? Každý deň by ste mali vypiť asi 1 liter neperlivej minerálnej vody, a taktiež zahrnúť do svojej stravy ovocie a zeleninu bohaté na vitamíny a minerály, dobre a kvalitne sa vyspať a cvičiť.

A, aký druh ošetrenia v salóne je najlepší pre pleť s prvými príznakmi starnutia? Nemusíte nevyhnutne podstúpiť nejakú plastickú operáciu alebo invazívnu skrášľujúcu metódu. Môžete použiť chemický píling, mezoterapiu, lifting tváre a tela alebo laser. Taktiež by ste si mali pamätať, že jedine systematicky opakované ošetrenia každých niekoľko týždňov, dokážu priniesť želané účinky. Ku každému ošetreniu si môžete vybrať kozmetiku, ktorá sa vám dodatočne postará o vašu pleť. A pamätajte, nemusíte si ju vybraž sami, požiadajte o pomoc vašu kozmetičku. Ak chcete mať hladkú a mladšie vyzerajúcu tvár, odovzdajte sa do rúk odborníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *