Neexistuje nič uvoľňujúcejšie, než teplý a aromatický kúpeľ po dlhom dni v práci alebo únavnom cestovaní. Upokojujúca chvíľa len pre vás s voňavými sviečkami a upokojujúcou hudbou v pozadí. Hydratujúce a bublinkové bomby do kúpeľa sú povinnou výbavou každej kúpeľne. Nemajte obavy, nemusíte na nich minúť celý majetok, môžete si ich vyrobiť sami!

Čo potrebujeme na výrobu muffinov do bublinkového kúpeľa?

  • 200 gramov sódy na pečenie,
  • 100 gramov kyseliny citrónovej,
  • 2 lyžice kukuričného škrobu,
  • 2 lyžice kokosového oleja (lisovaného za studena),
  • 30 gramov olivového oleja,
  • vanilkový cukor (alebo vanilkový struk),
  • potravinárske farbivo (alebo iné netoxické),
  • arómu, esenciálny olej alebo príchuť,
  • formičky na muffiny (silikónové alebo papierové).

Ako si vyrobiť muffiny do bublinkového kúpeľa?

Muffiny do kúpeľa sa nevyrábajú ťažko. Po vymeraní všetkých potrebných ingrediencii pre éterické sušienky, môžeme začať miešať. Najprv zmiešame sóda na pečenie, kyselinu citrónovú a kukuričný škrob (alebo kukuričnú múku, ale musí to byť jedno alebo druhé, pretože je to práve škrob, čo je zodpovedný za nadnášanie muffinov na vode). K týmto sypkým ingredienciám môžeme pridať olivový olej a kokosový olej (najprv roztopený nad vodným kúpeľom alebo parou). Miešame až kým to nebude mať konzistenciu ako mokrý piesok.

V závislosti od toho, aké druhy muffinov chceme (jedno alebo viacfarebné), môžeme preskočiť delenie masy. Ak chceme viacfarebné muffiny, potom odložíme pár lyžíc masy do inej misy a pridáme k nej vanilkový cukor (alebo rozdrvený vanilkový struk). Ostávajúcu masu zmiešame s potravinárskym farbivom vo zvolenej farbe a esenciálnym olejom.

Posledným krokom je tvarovanie bomb do kúpeľa na muffiny. Vložíme zafarbenú masu do formičky asi do 3/4 jej výšky. Najlepšia je silikónová alebo papierová formička, pretože potom je ľahké ich vybrať. Uistite sa, že majú nerovnaké okraje, potom budú naše muffiny skutočne očarujúce. Na stlačenú zafarbenú masu uložíme zbytok vanilkovej masy. Všetko vmasírujeme do formičky tak napevno, ako sa len dá. Vložíme naše muffiny do kúpeľa preč na niekoľko hodín, a potom ich vyberieme z formičiek. Hotovo!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *