Tortový efekt znie ako nafuknuté brucho po zjedení väčšieho množstva pečiva. Avšak môže sa objaviť aj na vašej tvári! Poďme zistiť čo je ten tortový efekt v líčení a ako si s nim poradiť.

Sú dni, kedy ani jeden prípravok nechce spolupracovať s našou tvárou. Podkladová vrstva sa rozotiera nerovnomerne, zanecháva šmuhy a hrbolce? Púder zanecháva matné plochy na tvári?Príliš ťažké produkty zaťažujú pleť? To je tortový efekt – škaredý, zvýrazňujúci nedokonalosti a lepkavý. Ako sa mu vyhnúť?

1. Nezabúdajte na pravidelný píling tváre

Pravidelný píling tváre urobí pleť hladšou a podkladová vrstva sa bude lepšie rozotierať. Odstránenie odumretých kožných buniek je prvým krokom k hladšej pleti, neusádzaniu kozmetiky a zabráneniu zvýraznenia nedokonalostí.

2. Hydratujte

Dokonale hladká pokožka nie je zásluhou len dobrej podkladovej vrstvy. Pleť potrebuje byť správne pripravená pre prípravky. Píling je jedna vec, ale hydratácia je ďalším krokom v starostlivosti o pleť. Mali by ste používať hydratačné krémy na tvár a podporiť ich (raz za čas) hydratačnými maskami na tvár. Malo by to vyriešiť problém nejednotného tónu pleti.

3. Vyskúšajme len bázu pod make-up

Veľmi často zabúdame na to, aké dôležité je pripraviť pleť na líčenie. Ak nanášate bázu pod očné tiene, aby vydržali dlhšie, potom prečo nepoužívate bázu pod make-up? Tento produkt uľahčí rozotieranie podkladovej vrstvy a zjednotí pleť, pričom jej dodá efekt hladkej pokožky.

4. Vyberte si správnu podkladovú vrstvu

Napriek tomu, že tortový efekt sa objavuje hlavne kvôli zlej starostlivosti o pleť, môže ho spôsobovať aj zlá podkladová vrstva. Mali by ste používať zvýrazňovacie podkladové vrstvy, pretože zmatňujúce podkladové vrstvy vyzdvihujú suchú pleť. Dokonalé zakrytie zabezpečí podkladová vrstva s ľahkou formulou, trochu tekutá a nie príliš ťažká.

5. Naučte sa nanášať kozmetiku

Spoluvinníkom tortového efektu je nesprávna aplikácia. Púder by sa mal nanášať jemným štetcom a podkladová vrstva hubkou. Nadbytočné množstvo kozmetiky by ste mali oklepať, pretože s veľkým množstvom produktu budete vyzerať umelo. Odporúča sa nanášať obe kozmetiky vklepaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *