Existuje mnoho techník líčenia, ale každá z nich je založená na jednoduchom pravidle – môžete si uškodiť alebo pomôcť. Omladzujúci make-up má pár pravidiel v súlade s kozmetikou a jej aplikáciou, s ktorými by ste sa mali zoznámiť. Ako si vytvoriť make-up, po ktorom budete vyzerať mladšie a žiarivo?

PODKLADOVÁ VRSTVA

Vynechanie podkladovej vrstvy je obrovskou chybou – dobrá podkladová vrstva zjednotí pleť a dodá jej žiarivý výzor. Veľmi závažné je, aký typ produktu použijete. Najdôležitejšou vecou je zladiť podkladovú vrstvu s pleťou, ani príliš svetlú, ani príliš tmavú. Skvelá bude jemne zvýrazňujúca podkladová vrstva. Pre ženy nad 50 rokov sú najlepšie produkty s hustou a krémovou konzistenciou, ktoré obsahujú množstvo výživných zložiek.

KOREKTOR

Z neznámych dôvodov sa mnoho žien vzdáva korektoru. Mali by ste si zapamätať, že aj ten najlepší korektor nezakryje všetky nedokonalosti alebo tmavé kruhy okolo očí. Dokonca aj keď vaša pleť netrpí na silnú stratu farby alebo vyrážky, mali by ste naniesť aspoň trochu žltého korektoru okolo oči. Prekrytie aj tých najmenších kruhov okolo očí viditeľne omladí vašu tvár.

ČERVEŇ NA LÍCA

Nanesenie červene nie je až také jednoduché, ale vynechaním tohto kroku pri líčení idete proti sebe. Zjednotenie pleti je dôležité, avšak červeň sa na našej tvári vytvára prirodzene, a preto je výhodné to napodobniť aj pri make-upe. Prirodzená červeň nie je okrúhlou ružovou bodkou. Jemná aplikácia červene v zodpovedajúcom odtieni vám odoberie z tváre niekoľko rokov, pretože všetky mladé dievčatá majú na lícach červeň.

BRONZER + ZVÝRAZŇOVAČ

Kontúrovanie je veľmi dôležité, pretože dodá vašej tvári prirodzený jas a tiene, ktoré opticky zúžia tvár. Nebojte sa zvýrazňovačov a bronzerov, ale zvoľte si kozmetiku múdro – príliš tmavé produkty vás môžu urobiť staršou. Po Nanesení jemných odtieňov a jemného jasu a ich poriadne rozmazanie v tých správnych miestach spôsobí, že vaša pleť bude vyzerať zdravo a tvár bude mať kontúry.

PÚDER

Príliš často zabúdame na zachovanie celého make-upu pomocou púdru, a ak to robíme, potom je to s nesprávnym produktom. Po prvé, púder by mal byť trochu matný a ľahký, napr. minerálny alebo bambusový. Veľmi matný alebo ťažký púder môže vysušovať pleť a dodať jej efekt masky. Dobrým riešením je tiež púder v svetlo ružovom odtieni (nie celkom ružový) – dodá pleti zdravý výzor a detskú jemnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *