Máte okrúhlu tvár? Alebo možno vyzerá vaša tvár trochu bacuľato a chcete si ju opticky zúžiť? Dobre premyslený a vytvorený make-up dokáže úplne zmeniť vašu tvár. Prekrytie nedokonalostí vás viditeľne omladí, a to nie je všetko. Ako vytvoriť zužujúci make-up?

#1 Investujte do dvoch odtieňov podkladovej vrstvy

Profesionálny zoštíhľujúcu make-up si vyžaduje väčšie množstvo kozmetiky ako zvyčajne. Stojí za to sa vybaviť dvoma podkladovými vrstvami – prvou, asi o odtieň svetlejšou než je naša pleť, a druhou asi o odtieň tmavšou ako tá prvá. Prečo dve podkladové vrstvy? Umožnia vám tieňovať tvár. Svetlejšiu podkladovú vrstvu naneste na celú tvár a tmašiu len na miesta, ktoré chcete zúžiť, ako nos, boky čela a čeľusť.

#2 Kontúrujte bronzujúcim púdrom alebo bronzerom

Bronzujúci púder alebo bronzer v správnom odtieni je najlepším kamarátom zužujúceho make-upu. Správne nanesený bronzer je najlepšou vecou, ktorá zoštíhľuje oválnu tvár. Čo by ste si mali pamätať? Kontúrovaciu kozmetiku si vždy nanášajte pomocou šikmých pohybov, pretože horizontálne pohyby rozširujú tvár. Optický zoštíhľovací efekt vám dodá bronzer, nanesený pod lícne kosti. Avšak, tvár bude vyzerať opticky dlhšia, ak stmavíme tvár po jej bokoch (boky čela a čeľuste).

#3 Naučte sa primerane používať zvýrazňovač

Nie len stmavenie dokáže zúžiť tvár. V zásade nie je zvýrazňovač vhodný pri zoštíhľujúcom make-upe, avšak, zručná aplikácia pozdvihne efekt korekcie oválnej tváre. Jemný zvýrazňovač vždy nanášajte bodku za bodkou v miestach, ktoré chcete zvýrazniť, napr. stred a špičku nosa, strany tváre pri spánkoch, jamku nad hornou perou, stred brady a čela (t.j. prostrednú časť tváre)

#4 Nezabudnite na prirodzene ružovú tvár

Dokonalým ukončením pri každom zoštíhľovacom make-upe je červeň, ktorá dodá tvári trojrozmerný výzor. Naneste červeň pomocou jemného štetca so skosenými štetinami. Kam ju naniesť? Najlepšie je umiestniť červeň na časti tváre v priestore lícnych kostí, t.j. stred každého líca.

Najdôležitejší tip!

Nezabudnite rozmazať všetku kozmetiku do stratena, aby splynula s pokožkou a aj medzi sebou, keďže tak vytvorí prirodzenejší efekt kontúry a zvýraznenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *