Aj keď sú vaše telo a myseľ po letných prázdninách v dobrom stave, stav vašej pokožky a vlasov určite nie je najlepší. Pokožka je suchá, zhrubnutá a chýba jej elasticita, epiderma sa začína odlupovať, telo získava sivastú farbu a všimnete si sfarbenie, zlomené kapiláry a pigmentačné stopy po slnku. Na druhej strane sú vlasy suché a krehké. Našťastie sa tieto zmeny dajú zvrátiť. Zistite, ako by mala vyzerať starostlivosť o tvár a vlasy po letných prázdninách a aká kozmetika zlepší ich stav. Objavte spôsoby, ako si urobiť po lete peeling a obnoviť prirodzenú žiaru a zdravú farbu pokožky.

Peeling pokožky po lete

Prvá vec, ktorú musíte urobiť po návrate z letných prázdnin, je peeling pokožky. Mnoho žien má tendenciu sa mu vyhýbať z dôvodu obáv, že ich krásne opálenie zmizne príliš rýchlo. Navyše sa mnohé z nich rozhodnú ísť do solária, aby si opálenie udržali ešte dlhšie. Ani jedno z riešení nie je to najlepšie, čo môžete pre svoju pokožku urobiť. Po niekoľkých dňoch sa pokožka začne odlupovať, v dôsledku toho sa nerovnomerne opáli a skončí to svetlejšími a tmavšími škvrnami. Lúče emitované v soláriu navyše spôsobujú zvýšené vysúšanie epidermy.

Okrem toho, po návrate z dovolenky počkajte asi týždeň a až potom si naneste peeling; všimnete si, že epiderma sa odlupuje intenzívnejšie. Peeling odstráni odumreté bunky z celého tela a výsledkom bude zjednotenie farby vášho opálenia.

Kozmetika pre starostlivosť o pleť, ktorá sa má používať po lete

Kozmetika by sa mala používať dvakrát denne: ráno a večer. Ráno si vyberte pleťové vody, ktoré zvlhčujú, a kozmetiku, ktorú používate na noc, by mala mať bohatšie zloženie a silnejšiu konzistenciu. Dobrým riešením bude použitie kozmetických olejov alebo hustých a mastných balzamov. Za zmienku tiež stojí použitie farmaceutickej kozmetiky, pretože je zameraná na náročnú a podráždenú pokožku.

Počas regeneračného obdobia po lete sa vyhnite horúcim kúpeľom a ak im nemôžete odolať, nalejte do vody hrsť soli z Mŕtveho mora a trošku špeciálneho oleja do kúpeľa. Soľ zjemní pokožku a olej ju zvlhčí.

Starostlivosť o vlasy po lete

UV lúče oslabujú stav vlasov, pretože otvárajú kutikuly a ničia proteíny v ich kortikálnej vrstve. Výsledkom je, že vlasy sú krehké a slabé. Aby ste zlepšili stav a vzhľad svojich vlasov, používajte najmenej raz týždenne intenzívnu masku so živinami. Pre lepšiu účinnosť si môžete zabaliť hlavu do igelitového obalu a uteráku, vďaka ktorému kozmetické prísady preniknú hlbšie. V prípade veľmi poškodených vlasov navrhujem použiť vlasovú sauna v salóne. Ošetrenie spočíva v aplikácii regeneračného prípravku na vlasy, ktorý je vďaka horúcej pare emitovanej špeciálnym zariadením prenikne do vlasov a opraví akékoľvek poškodenie.

Starostlivosť o pleť po lete

Starostlivosť o pleť po lete – domáce metódy

Pleť tváre rovnako potrebuje peeling. Ak je hrubá a odolná voči podráždeniu, môžu sa použiť hrubé peelingy. Ak je pokožka citlivá, mala by sa ošetrovať pomocou enzýmových peelingov. Okrem toho by ste mali denne používať zvlhčovací krém prispôsobený typu pleti a nočný krém, ktorý sa musí naniesť každú noc pred spaním. Iba ten správny nočný krém poskytne pokožke, ktorá bola vystavená pôsobeniu slnečného žiarenia a silnému vetru, dostatočnú dávku živín. Za zmienku tiež stojí odporúčanie hydratačných a vyživujúcich masiek, ktoré sa dajú robiť dokonca každé 2 až 3 dni ihneď po návrate z dovolenky.

Starostlivosť o tvár po lete – profesionálne metódy

Ak sa domáca starostlivosť o tvár ukáže ako nedostatočná, môžete vyhľadať odbornú pomoc. Dermatológovia ponúkajú mnoho ošetrení, ktoré prinesú pokožke vysušenej na slnku úľavu. Jednou z nich je mezoterapia, ktorá spočíva v injektáži vitamínového prípravku pod kožu.

Existuje mnoho druhov tejto liečby, vrátane mezoterapie s použitím NCTF a bezihlovej mezoterapie. NCTF je moderný komplex vitamínov, mikroelementov, peptidov a aminokyselín. Mezoterapia bez ihly spočíva v zavedení vitamínového komplexu hlboko pod kožu pomocou elektrického prúdu.

Odstraňovanie sfarbenia pokožky po lete

Odstraňovanie sfarbenia pokožky po lete – domáce metódy

Priama príčina zmeny sfarbenia je vystavenie slnku, a nepriama – použitie hormonálnych liekov alebo antibiotík, tehotenstvo a niektoré kozmetické prípravky; najmä konzervačné látky, farbivá a tuky v nich obsiahnuté. Pod vplyvom UV žiarenia sa stávajú toxickými pre pokožku a na jej povrchu zanechávajú tmavé škvrny. Zafarbenie teda nastane, keď sa počas hormonálnej liečby, pri užívaní určitých liekov, počas tehotenstva a pri používaní určitých kozmetických prípravkov opálime.

Aby ste sa zbavili sfarbenia, môžete podstúpiť domáce bieliace ošetrenie. Krémy s arbutínom, kyselinou lipoovou, azelaovou alebo fytovou majú rozjasňovacie vlastnosti; všetky sú k dispozícii v lekárňach. Tieto typy kozmetiky majú jemný exfoliačný účinok, ktorý inhibuje aktivitu buniek produkujúcich kožný pigment (melanocyty) a tým zvyšujú schopnosť zafarbenia zmiznúť. Účinky sú viditeľné iba vtedy, ak sa zjasňujúce krémy používajú pravidelne niekoľko po sebe nasledujúcich mesiacov. Zároveň sa treba vyhnúť slnku, pretože pod jeho vplyvom môže dôjsť k obnoveniu zafarbenia.

Odstraňovanie sfarbenia pokožky po lete – profesionálne metódy

Domáce prostriedky na odstránenie sfarbenia pokožky nie sú také účinné ako ošetrenie dermatológom, najmä:

  • glykopel s prídavkom kyseliny kojovej,
  • mandľová kôra, najčastejšie v kombinácii s kyselinou pioglykolovou,
  • žltý peeling s kyselinou retinovou, azelaovou a kojovou,
  • ľahký peeling, to znamená peeling s použitím kyseliny trichlóroctovej,
  • mikrodermabrázia, t.j. mechanický peeling epidermy,
  • ošetrenie laserom alebo IPL (intenzívne pulzné svetlo).

Pre ešte lepšie výsledky sa odporúča niekoľkokrát opakovať každú z týchto metód.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *