Dobré sérum na začervenanú pokožku by malo efektívne maskovať popraskané žilky a posilovať pokožku. Nanešťastie, toto dokážu len niektoré dostupné produkty. Teraz ale konečne môžete prestať hľadať, pretože v dnešnom príspevku sme dali dohromady 5 najlepších sér pre pokožku so sklonom ku kuperóze. Vaša pleť bude žiariť zdravím a krásou. 

Ako sa starať o pokožku s rozšírenými kapilárami so sklonom k začervenaniu?

Kuperózna pleť je špecifická v tom, že jej vzhľad je ovplyvnený nielen každodennou starostlivosťou o pokožku, ale aj mnohými vonkajšími faktormi. Aby bola pokožka stále zdravá a bezchybná, mali by ste:

  • piť aspoň dva litre vody denne
  • vyhýbať sa fajčeniu a alkoholu
  • jesť viac zeleniny a ovocia
  • vyberať jemné čistidlá vhodné na pleť so sklonom k rosacei
  • raz týždenne použiť peeling na tvár
  • každý deň používať opaľovací krém s SPF 30 alebo SPF 50
  • pravidelne používať sérum proti začervenaniu pokožky

Sérum je produkt, ktorý má na zdravie pleti obrovský vplyv, pretože sa dostáva hlboko do pokožky a posilňuje oslabené kapiláry. Dokáže preto zmenšiť podráždenie a poskytnúť okamžitú úľavu. A aké je teda najlepšie sérum proti začervenaniu pokožky? Nájdete ho nižšie. 

Prehľad TOP 5 sér na začervenanú pokožku

Pri vyberaní produktu by sme mali venovať pozornosť najmä zoznamu ingrediencií a tiež krátkodobým a dlhodobým účinkom. Cena, veľkosť fľaštičky a dostupnosť boli v našom rozhodovaní tiež dôležité. Takto sme vyrobili zoznam TOP 5 sér. Pozrite sa, ktoré z nich sa umiestnilo na prvom mieste.

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum, sérum na pleť so sklonom k začervenaniu

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face sérum je neporaziteľné. Vynikajúce zloženie, výborné výsledky a priaznivá cena ho zaradili na prvú priečku nášho zoznamu. Najlepšou vecou, ktorú dokáže, je redukcia začervenania, hyperpigmentácie a metličkových žiliek. Toto je umožnené vďaka výťažku z pagaštanu, ktorý uzatvára krvné cievy. Sérum posiluje kožnú bariéru a vyrovnáva nerovnomerný tón pleti. Prírodný antioxidant (extrakt z koreňa Boerhavia Diffusa) odďaľuje predčasné starnutie a dodáva pokožke mladistvý vzhľad. Ďalšie zložky, ako extrakt z lipy a cyprusu, pleť ukľudňujú a hydratujú. Sérum sa môže používať aj dvakrát denne a vydrží veľmi dlho (my sme mali 50 ml balenie za naozaj skvelú cenu). Viac informácií získate v oficiálnom obchode na www.nanoil.sk

2. Olehenriksen Truth Serum

Je vhodný nielen pre ľudí trpiacich rosaceou, ale aj pre ľudí, ktorí majú extrémne suchú alebo unavenú pleť. Sérum sa môže používať ráno alebo večer. Olehenriksen Truth sérum je výbornou voľbou pod make-up, funguje ako primer a dodáva pokožke prirodzenú žiaru. Kyselina hyaluronová hydratuje pokožku, zatiaľ čo šťava z aloe ukľudňuje podráždenú pleť a chráni ju pred vonkajšími vplyvmi. Produkt má veľmi príjemnú, osviežujúcu vôňu, práve vďaka citrusom, ktoré obsahuje. Nevýhodou je, že sérum je veľmi husté a je ho teda potrebné aplikovať vo väčšom množstve, zatiaľ čo fľaštička má len 30 ml. 

3. Origins Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum

Sérum uľavujúce pleti od Origins obsadilo nižšiu priečku. Ako naznačuje názov, huby – reishi – sú hlavnou ingredienciou efektívne potlačujúcou všetky prejavy hyperpigmentácie alebo zápalu. Pravidelným používaním séra dosiahnete jemnejšiu a voči vonkajším faktorom odolnejšiu pleť. Niektorým hodnotiacim intenzívna vôňa produktu nevadila, no iní sa na prenikavú vôňu sťažovali. Dobrou vecou tiež je, že je možné si vybrať z troch veľkostí fľaštičky: 30, 50 a 100 ml.

4. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Výborná voľba pre pokožku, ktorá je zrelá a zároveň má sklon k začervenaniu. Starostlivo vybrané ingrediencie nielen posilujú kapiláry a spôsobujú, že metličkové žilky budú menej viditeľné, ale taktiež dokážu oddialiť predčasné starnutie pleti. Nerovnomerný odtieň pleti sa vyrovná a jemné vrásky budú vyhladené. Fľaštička vydrží naozaj dlho, pretože na celú tvár aj krk sú potrebné len tri kvapky séra. Výrobca tvrdí, že sérum je taktiež výborný primer pod make-up, no niektorí používatelia nesúhlasia, hovoria, že sérum sa pomaly vstrebáva a zanecháva mastné škvrny. Aj tak je to ale perfektné nočné sérum. 

5. Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Re.Pair Serum

Pleťové sérum od Dr. Jart+ je vynikajúce pre citlivú pokožku a pleť so sklonom ku kuperóze. Uľavuje podráždenej pokožke a okamžite zmierňuje podráždenie. Pri dlhodobom používaní posiluje ochrannú bariéru pokožky a redukuje hypersenzitivitu na faktory okolia práve vďaka extraktu Gotu kola v zložení. Ďalšou zložkou je aj panthenol, ktorý hydratuje pokožku do hĺbky a zabraňuje úniku vody. Na začervenanie a metličkové žilky nie je taký účinný, ako už spomenuté produkty. Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Re.Pair má krémovú konzistenciu a nazelenalú farbu, ktorá ale rýchlo vybledne. Sérum má 30 ml a je jedným z najlacnejších v našom rebríčku.