Vitajte na našom blogu, kde sa budeme zaoberať všetkými vecami spojenými s krásou a štýlom. Dnes sa venujeme vlasom – akou nie sú len ozdobou, ale aj našou vizitkou. Pre vytvorenie efektívneho vzhľadu je dôležité mať nielen pekný účes, ale aj zdravé a starostlivo upravené vlasy.

Výber správneho účesu

Pri výbere správneho účesu je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Prvým z nich je tvar vašej tváre. Tu je päť základných tvarov tváre – okrúhly, oválny, štvorcový, srdcový a hruškový.

  • Okrúhla tvár – zvolte účes, ktorý opticky predĺži tvár. Sú to napríklad dlhé vlasy s niekoľkými vrstvami, ktoré dodajú tvar.
  • Oválna tvár – tento tvar tváre sa hodí ku každému typu účesu. Takže nemusíte obmedzovať svoju fantáziu.
  • Štvorcová tvár – vhodnými účesmi sú tie, ktoré zmäkčia tvrdé črty tváre, napríklad jemné vlasy do polovice tváre alebo vlnité, rovné vlasy.
  • Srdcová tvár – zvolte účes, ktorý zvýrazní vaše lícne kosti a skryje široké čelo. To môžu byť napríklad dlhé vlasy so šikmo ofinou.
  • Hrušková tvár – avoids styles that draw attention to your jawline. Tieto sú napríklad krátke bobové strihy alebo vlasy zastrihnuté tesne nad lícami.

Ako s vlasy narábať

Starostlivosť o vlasy je pre krásny účes kľúčová. Skúste dodržiavať tieto tri jednoduché pravidlá pre zdravé vlasy.

  1. Vždy používajte kvalitné vlasové produkty. Vhodné sú produkty s čo najmenším množstvom chemických látok.
  2. Po umytí vlasov ich jemne osušte uterákom. Nikdy ich neotraste a nenechajte ich príliš mokré.
  3. Pravidelne navštevujte kaderníka a nechajte si zastrihnúť končeky. To pomáha udržiavať vlasy zdravé a pekné.

Rôzne tipy na účesy

Existuje nespočetné množství účesov, ktoré môžete skúsiť. Tu je niekoľko, ktorými môžete začať.

  • Dlhé vlnité vlasy: Tento účes je klasický a elegantný. Vlasový kulm je ideálnym nástrojom na dosiahnutie tohto vzhľadu.
  • Pekný chvost: Tipy na chvosty sú veľmi rôznorodé, a je možné ho tiež krásne zdobiť rôznymi sponkami alebo gumičkami.
  • Nadržané vlasy: Tento účes je ideálny na večerné párty. Všeobecne to vyžaduje trochu viac času a praxe.

Správna technika použitia kulmy

Použitie kulmy na vlasy môže byť trochu náročné. Je dôležité vedieť, ako správne používať kulmu, aby ste dosiahli požadovaný výsledok a nepoškodili vlasy. Tu je niekoľko tipov:

  • Nezabudnite na tepelnú ochranu. Pred použitím kulmy vždy nanesiete na vlasy tepelný sprej. To pomôže chrániť vlasy pred poškodením teplom.
  • Používajte správne nastavenie teploty. Nižšie teploty sú obvykle lepšie pre jemné vlasy, zatiaľ čo silnejšie vlasy môžu zvládnuť vyššie teploty.
  • Začnite kulmovať od spodnej časti vlasov a postupne sa približujte k vrcholu hlavy. To vám umožní pracovať s menšími sekciami vlasov a dosiahnuť rovnomerne vlnité vlasy.

Na záver

Styling vlasov môže byť zábava – aby však bol výsledok naozaj perfektný, je potrebné venovať pozornosť výberu správneho účesu podľa tvaru tváre, správnej starostlivosti o vlasy a použitiu kvalitných vlasových prípravkov a nástrojov. Dúfame, že vám naše tipy pomôžu dosiahnuť úžasné výsledky pri účesoch.