Zdokonalenie vzhľadu vášho obočia môže úplne zmeniť vzhľad vášho tváre. Dobre upravené a tvarované obočie môže zdôrazniť vaše oči a dať vašej tvári definitívnu štruktúru. Ak sa však bojíte zachádzať s pinzetou, alebo jednoducho neviete, ako začať, potom ste na správnom mieste! Priblížim vám všetko, čo musíte vedieť o make-upe a obočí, vrátane tipov a trikov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť najlepší možný výsledok.

1. Upravte si obočie podľa tvaru tváre

Ak si obočie natvarujete správne, môže to vašu tvár úplne omladiť. Najdôležitejším bodom pri určovaní tvaru vášho obočia je tvár. Napríklad, dlhé tváre sú komplementované rovným obočím, zatiaľ čo okrúhle tváre vyzerajú najlepšie s vysoko oblúkovitým obočím. Ošetrite si tvár a určite nájdete tvar, ktorý môže byť práve pre vás ten najlepší.

2. Nájdite svoju pravú farbu

Ak máte čierne vlasy a tmavé obočie, vo všeobecnosti platí, že váš odtieň obočia by mal byť o jednu až dva tóny svetlejší. Ak máte však svetlé vlasy, mali by ste siahnuť po odtieni obočia, ktorý je o niečo tmavší ako vaše vlasy. Takáto rovnováha vytvára prirodzený vzhľad a zabraňuje vzniku príliš drsnej kontrastnej línie medzi obočím a pleťou.

3. Udržujte obočie upravené

Tak ako vlasy na hlave, aj obočie potrebuje pravidelnú údržbu. Vyžehlené a upravené obočie môže zlepšiť celkový vzhľad vášho očného make-upu. Použite špeciálnu kefku na obočie a hrebeň na upravenie obočia, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad.

4. Make-up na obočie

Na trhu je mnoho rôznych kozmetických produktov určených na obočie, vrátane očných ceruziek, práškov, gélov a farieb. Očná ceruzka vám poskytne presné čiary a umožní vám vyplniť akékoľvek chýbajúce oblasti. Prášky na obočie sú skvelé na dosiahnutie mäkkejšieho a prirodzenejšieho vzhľadu. Gely na obočie dokážu fixovať obočie a dodajú mu objem. Farybné prípravky na obočie sú zase ideálne na zakrytie šedivých vlasov alebo na zvýraznenie farby očí.

5. Aplikujte so štetcom

Na aplikáciu make-upu na obočie je najlepšie použiť uhlový štetec. Tento štetec vám pomôže aplikovať make-up presne tam, kde ho potrebujete, a zaistí, že výsledok bude vyzerať prirodzený.

Zdokonalenie obočia môže byť jednoduché, ak máte k dispozícii správne nástroje a vedomosti. S týmito tipmi a trikmi budete mať krásne a upravené obočie v menej ako päť minút! Konečne, nezabudnite, že najlepším spôsobom, ako dosiahnuť dokonalý vzhľad je prax. Tak neváhajte a začnite experimentovať s rôznymi produktmi, technikami a farbami, kým nenájdete, čo vám najlepšie vyhovuje.

Výsledkom budú krásne, výrazné oči, ktoré sa stanú centrom pozornosti. A to je predsa niečo, na čo sa oplatí usilovať!