Nail Polish

Posledná aktualizácia: 25. júla 2021

Nádherné nechty sú dosiahnuteľné!

Krásne a starostlivo upravené nechty môžu posilniť sebavedomie každej ženy. No aby sme dosiahli skutočne profesionálny vzhľad, je dôležité vedieť, ako správne nanášať lak na nechty. Takže tu je niekoľko rád, ktoré vám pomôžu dosiahnuť tento cieľ.

1. Príprava nechtov pred natieraním

Prvým krokom je vždy príprava. Uistite sa, že vaše nechty sú čisté, suché a bez olejov alebo krémov. Môžete použiť odličovaciu vatu namočenú v odličovači na nechty na odstránenie nejakých zbytkov starého laku alebo prachu. Potom nechty jemne pilníkom upravíme do požadovaného tvaru.

2. Používanie podkladového náteru

Druhým krokom je použiť podkladový náter. Toto je dôležité, pretože podkladový náter chráni nechty pred poškodením a zároveň umožňuje lepšiu adhéziu laku na nechty. Podkladový náter tiež môže pomôcť vyplniť všetky nerovnosti na povrchu nechta a tým zabezpečiť hladšiu vrstvu laku.

3. Správne nanášanie laku

Po aplikácii podkladového náteru môžete začať nanášať lak. Začnite uprostred nechta, položte kefku tak blízko k pokožke, ako je to len možné a potom ťahajte dole. Nanášajte lak v tenkých vrstvách, ktoré pomáhajú zabezpečiť, že sa schnú rovnomerne. Je lepšie naniesť viac tenkých vrstiev ako jednu hrubú. Tenké vrstvy sa schnú rýchlejšie a znížia tiež pravdepodobnosť vytvorenia bublín.

4. Použitie vrchného náteru

Nakoniec aplikujte vrchný náter, ktorý dodá lesk a pomôže predĺžiť životnosť manikúry. Vrchný náter tiež pomáha chrániť farbu laku pred odlupovaním.

Výber správneho laku na nechty

Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, je dôležité použiť kvalitné produkty. Lacné laky na nechty môžu byť lákavé, ale často neponúkajú rovnakú kvalitu či výdrž ako ich drahšie alternatívy. Kvalitný lak na nechty by mal byť hladký, vysoce pigmentovaný a rýchlo schne.

Starostlivosť po lakovaní

Aj keď nádherný vzhľad je dôležitý, ešte dôležitejšie je starostlivosť o vaše nechty. Po natretí nechtov lakom je dôležité hydratovať ruky a kutikulu. To pomáha zachovať zdravie nechtov a tiež posilňuje nechty. Tiež nezabudnite na pravidelné dávkovanie vitamínov, ktoré sú dôležité pre zdravý rast nechtov.

Teraz už viete, ako správne nanášať lak na nechty. Tieto tipy by vám mali pomôcť dosiahnuť ten profesionálny vzhľad, ktorý ste vždy chceli. Len pamätajte, že prax robí majstra a každá manikúra je príležitosť na zdokonalenie svojej techniky.